Sanatatea e pe primul plan la noi in cabinet!

Se foloseste aparatura si mobilier specific, instrumentar medical, freze speciale, in functie de problemele picioarelor.

Pedichiura medicala este recomandata tuturor personelor, de la copii pana la varstnici, persoanelor cu diabet, pentru intretinere, preventie sau pentru corectarea problemelor.
Se folosesc produse de ingrijire recomandate de specialistul in pedichiura.
Pedichiura medicala se poate executa atat pe „uscat” cat si cu o baie de picioare in prealabil. Se folosesc solutii speciale pentru a inmuia tesutul cornos (clavusurile, hyperkeratoza), freze diamantate, ceramice sau hybrid.

Prin abraziune mecanica se indeparteaza usor si fara durere acest tesut, stimuland circulatia sangvina si regenerand in mod natural.

Prin abraziune mecanica se sigileaza porii, nepermitand distrugerea tesutului.

Pedichiura medicala trateaza urmatoarele probleme:

  • Pielea intarita a talpii
  • Calcaie crapate (hyperkeratoza, placarde de presiune, ragade)
  • Unghiile ingrosate si dureroase
  • Unghiile cu micoza ( infectii fungice)
  • Unghiile incarnate (se trateza prin aplicarea unor sisteme de corectare a unghiei in functie de gravitate si de vechimea problemei)
  • Micoza pielii
  • Micoza unghiilor de la maini

Se folosesc tratamente locale, diverse, la recomandarea specialistului, si daca este cazul, tratamente interne, in urma unei consultatii medicale.

Pedichiura medicala poate fi executata doar de catre un pedichiurist cu experienta care a urmat o instruire specifica.

Persoanele cu diabet pot beneficia de o ingrijire deosebita in cadrul pedichiurii medicale, deoarece se folosesc freze si produse speciale pentru persoane cu aceasta afectiune.

Specialistii explica faptul ca celulele moarte nu trebuie indepartate cu lama pentru a nu agresa pielea si a nu se indeparta si stratul de protectie, picioarele nu se inmoaie in apa calda si sapun pentru ca se usuca foarte repede pana pedichiurista ajunge sa le infrumuseteze.

La fel, unghiile incarnate sau cu micoze nu trebuie tratate prin „indepartarea adanca a colturilor laterale „ sau extirparea unghiei, pentru ca problema nu se rezolva, din contra, se accentueaza.

Pedichiura clasica se bazeaza mai mult pe aspectul estetic al picioarelor, si eventualele probleme sunt doar ameliorate pe un termen relativ scurt.

Pedichiura medicala, prin metode inofensive, precum diferite creme, geluri si lotiuni aplicate in timpul efectuarii pedichiurii, chiar si la domiciluil clientului, pe termen lung , duc la vindecarea problemelor.